Åpningstider er mandag-fredag: 11:00 - 18:00

Prostatitt

Kronisk prostatitt oppleves som svært ubehagelig for menn som har dette. Har du kroniske smerter i underlivet, med ubehagelige symptomer i nedre del av ryggen, i bekkenet og bak pungen, har du mest sannsynlig prostatitt, også kalt bekkensmertesyndrom.

Bakterieinfeksjon kan forårsake prosatitt
For mange er en bakterieinfeksjon årsaken til problemet, men for de aller fleste oppstår kronisk prostatitt uten en bakterieinfeksjon. Dersom årsaken er en infeksjon, er antibiotika mye brukt. Smertestillende piller som Paracetamol, lindrer smertene der og da, men fjerner ikke selve problemet.

Behandling som har dokumentert effekt
MediWave tilbyr smertefri trykkbølgebehandling mot prostatitt med Sparkwave, noe vi ser gode resultater av. Med trykkbølgebehandling fjerner vi selve problemet. Sparkwave benytter vi også på Peyronies sykdom og ved ereksjonsproblemer.

Kronisk prostatitt og underlivssmerter hos menn
Det er ikke bare for kvinner at kroniske underlivssmerter kan være et stort problem, mange menn lider også av dette. Dette er faktisk en ganske vanlig plage hos menn. Hos menn havner dette problemet som oftest under begrepet kronisk prostatitt. Dette er en «sekkebetegnelse» for smerter i området fra prostata og i mellomkjøttet (perineum) som sitter mellom bena.

Akutt prostatitt skyldes ofte en betennelse med infeksjon. Hos legen kan ofte finne bakterier og da kan det behandles med antibiotika. Noen ganger finner man også betennelsesforandringer selv om det ikke påvises bakterier.

Når smertene er langvarig betegner man det som kronisk. Intensiteten kan variere og noen ganger kan det komme og gå. Smertene er lokalisert til prostataområdet og perineum. De kan stråle ut til pungen og urinveiene. Mange vil oppleve vannlatingsplager med hyppig vannlating, litt svie, følelse av å måtte tisse stadig og at man må opp om natten for å late vannet.

Noen vil også føle «urge inkontinens», det vil si at man har sterk vannletingtrang og må forte seg veldig til toalettet. Dette kan være sosialt invalidiserende. Mange må planlegge sin tilværelse og gjøremål slik man alltid har et toalett innen rekkevidde. Ved disse kroniske tilstandene finner man som oftest ikke bakterier eller betennelsesforandringer. Når det gjelder årsaker, er man usikker. Noen ganger kan kan det utløses av en akutt prostatitt eller urinveisinfeksjoner. I blant kommer det i kjølevannet av annen sykdom. Og ofte bare oppstår det uten spesiell årsak.

Hos Mediwave har vi hatt mange slike pasienter. Når man foretar en undersøkelse av disse pasientene er det vanlig å finne smerter og ømhet i bekkenbunnsmusklene. Dette er tilsvarende de man finner hos andre pasienter som kan ha det i skuldre, nakke og rygg. Så mange av disse pasientene har en variant av muskelsmertesyndrom. Vi bruker trykkbølgebehandling mot disse smertene i bekkenbunnen. Dette  er vanlig å bruke mot muskelsmerter og senebetennelse på andre deler av kroppen og er det klart mest effektive.

I en oversiktsartikkel i tidsskriftet Sexual medicine om prostatitt, ble det påvist at dette hjelper på plagene i omtrent 50% av tilfellene. Ingen av de andre behandlingformene man har forsøkt hadde dokumenterbar effekt.

Var erfaring er at i de tilfellene hos pasienter med ømhet i bekkenbunnsmusklene, hjelper trykkbølgebehandling ofte bra. Hos de pasientene med symptomer som er mer urinveisrelaterte  plager som sviende smertefølelse, er ikke resultatene så gode. Så alt i alt er denne behandlingsformen et bra alternativ for mange pasienter med diagnosen prostatitt.

Kontakt oss
Har du symptomer som ligner på prostatitt, bestill en time med konsultasjon for å starte behandling, eller kontakt oss for mer informasjon

Bestill time på nett

Send oss en melding

small_c_popup.png

Vi søker nytt ansikt utad

Ønsker du å bli Mediwaves ansikt utad?

Mediwave har hjulpet hundrevis av menn. Nå søker vi en mann som ønsker å være vårt ansikt utad i pressen. Har du erektile problemer og ønsker å hjelpe? Vi kan gi deg gratis behandling mot å være vårt ansikt utad. (Verdi 10.000,-)

Kontakt oss på telefon 24 12 94 92 eller send epost til post@mediwave.no