Åpningstider er mandag-fredag: 11:00 - 18:00

Overgangsalder og hormoner

For kvinner i overgangsalderen synker både progesteron-, østrogen- og hormonnivået betydelig i kroppen. Mange opplever tørr skjede, nedsatt sexlyst, humørsvingninger, nedstemthet og mangel på energi. Med hormonbehandling får mange kvinner tilbake livsgleden.

Østrogen øker ikke sexlyst
Tilførsel av østrogen i overgangsalder er en vanlig hormonbehandling, men den gir ikke økt sexlyst. For å få tilbake sexlysten må du ha hormontilskudd, som du får i gelform og smører på huden 1 ganger daglig.

Østrogen gis vaginalt for tørr skjede
Mangel på østrogen fører blant annet til tørre og tynnere slimhinner i skjeden. Tørr skjede er selvfølgelig en årsak til nedsatt sexlyst fordi skjeden blir sår under samleie, og tørre slimhinner fører gjerne til hyppige infeksjoner.

For å behandle slimhinnene lokalt får du vaginapiller med østrogen som du fører inn i skjedåpningen. Dette hjelper ofte mot tørr skjede. Du får resept hos fastlege og gynekolog.Den vanligste hormonbehandlingen i overgangsalder er østrogen og progesteron. Dette er kvinnelige hormoner som hjelper mot både søvn, hetetokter og tørr skjede.

Dessverre er ikke østrogen en hormonbehandling som gir økt sexlyst. Med hormontilskudd i tillegg til østrogen vil du kunne oppleve økt sexlyst, mer energi og oppstemthet, styrket muskelmasse og i noen tilfeller redusert kroppsfett.

Hvorfor besøke en sexolog?
Hos Mediwave sexologi er vi opptatt av en helhetlig behandling. Med kvinner i overgangsalder begynner vi med blodprøver for å sjekke hormonnivåene. En blodprøve vil avdekke dine mangler og hvor mye det er snakk om. Slik kan vi finne behandling og riktig dose til hver enkelt pasient.

Østrogen kan gis i plasterform, som krem og piller, mens med hormontilskudd behandler vi kun med gel. Vi følger opp behandlingen underveis slik at du er i trygge hender. Vi anbefaler ikke å begynne på hormonbehandling på egenhånd.

Bivirkninger med hormontilskudd
Du behøver ikke å være redd for mørkere stemme, mer hårvekst på kroppen eller eller skjeggvekst med hormontilskudd. Du skal opp i svært høye doser for å få bivirkninger som listet opp her. Med små doser vil du mest sannsynelig ikke merke noe til hudproblemer heller. På lang sikt derimot vet vi ikke bivirkninger, men kvinner som bruker seg av gel føler en økt livskvalitet med mer energi, sexlyst og vitalitet.

Østrogen reduserer risiko for brystkreft.
Nyere forskning viser at man ikke trenger være redd for østrogen, tvert imot. Tidsskriftet for den norske legeforening hr nettopp publisert en artikkel om dette. Les mer om dette her. Sannsynligvis er det progesteron som er knyttet til en minimal økning avbrystkreft, ikke østrogen.

Legeforeningen har tidligere uttalt st de norske retningslinjene for postmenopausal horminbehandling for revideres i henhold til nyere forskning og bør bli mindre resitiktivt. Så vårt råd er at det er livskvaliteten som bør være avgjørende for den enkelte.

Kom innom oss
Har du spørsmål rundt overgangsalder og hormonbehandling, kontakt oss i dag! Ønsker du en konsultasjonstime booker du time via knappen under.

Bestill time på nett

Send oss en melding

small_c_popup.png

Vi søker nytt ansikt utad

Ønsker du å bli Mediwaves ansikt utad?

Mediwave har hjulpet hundrevis av menn. Nå søker vi en mann som ønsker å være vårt ansikt utad i pressen. Har du erektile problemer og ønsker å hjelpe? Vi kan gi deg gratis behandling mot å være vårt ansikt utad. (Verdi 10.000,-)

Kontakt oss på telefon 24 12 94 92 eller send epost til post@mediwave.no