Åpningstider er mandag-fredag: 11:00 - 18:00

Medikamentell behandling av for tidlig utløsning

Seksuallivet har mange reflekser, man skal bli kåt, få ereksjon, utløsning og orgasme. Alt dette er forskjellige reflekser som virker sammen, og alt dette er faktisk ganske kompliserte reflekser. Ved ejakulasjonen skal sæd tømmes fra sædlederne og det tømmes væske fra prostatakjertelen som blandes sammen. Deretter skal dette pumpes ut av penis gjennom urinrøret.  Dette involverer interaksjon med flere nervenivåer, både i hjernen, ryggmargen og det autonome nervesystmet, både det sympatiske og parasympatitiske nervesystemet er involvert.

Ved siden av ereksjon, er ejakulasjonsrefleksen det som flest menn har problemer med.

Og det vanligste er for tidlig ejakulasjon. Det vil si at man ikke klarer å holde igjen så lenge man ønsker og at man føler manglende kontroll. Noen menn kommer så tidlig at man ikke rekker å penetrere.

Dette problemet ble blant annet beskrevet i Kamasutra og det finnes 1500 år gamle kilder om dette problemet. I taoismen som oppstod allerede for 2-3000 år tilbake i det gamle Kina var dette viktig. Det var et religiøst og filosofisk system og en del av dette var blant annet at man i størst mulig grad skulle unngå ejakulasjoner for å beholde mental energi.

De fleste som plages av prematur ejakulasjon har det hele livet, men noen får det i løpet av livet for eksempel ved sykdom.

Ejakulasjonstiden kan forlenges effektivt med medikamenter.

Det kan enten tas ved behov på forhånd eller en liten dose hver dag.

Man kan da benytte seg av det man kaller SRRI-medisiner som er det man bruker ved depresjon. De virker inn på transmittersubstansen serotonin og får kroppens eget serotonin til å virke sterkere. Da blir ejakulasjonsrefleksen hemmet slik at utløsningen kommer senere og man får bedre kontroll.

Dette er ufarlige medisiner, men noen kan få litt bivirkninger der kvalme er det vanligste.

I slike tilfeller kan man bytte medikamantgruppe. Det finnes en egen medisin spesielt designet med denne indikasjonen som inneholder doxepin. Den en effektiv, men den har høy pris. Mange synes det blir for dyrt.

Man kan også benytte seg av en type smertestillende medisin som er effektiv. Men den har rød varseltrekant for bilkjøring og kan misbrukes. Men den tolereres godt og er et bra alternativ for de som plages av bivirkninger av de andre.

Det finnes også treningsprogrammer for dette problemet som kalles Start-stopp, Squeeze og Kegeløvelser. Dette kan fungere for kanskje halvparten, men etter min erfaring er medikamentene trygge, effektive og ofte nødvendige.

Bestill time på nett

Send oss en melding

small_c_popup.png

Vi søker nytt ansikt utad

Ønsker du å bli Mediwaves ansikt utad?

Mediwave har hjulpet hundrevis av menn. Nå søker vi en mann som ønsker å være vårt ansikt utad i pressen. Har du erektile problemer og ønsker å hjelpe? Vi kan gi deg gratis behandling mot å være vårt ansikt utad. (Verdi 10.000,-)

Kontakt oss på telefon 24 12 94 92 eller send epost til post@mediwave.no